KDO SMO?
KAJ SMO?

O PODJETJU
ARHSOL

ARHSOL d.o.o. smo inženirsko in razvojno podjetje, ki je v preteklosti večinoma proizvajalo sončne elektrarne po sistemu »na ključ«, glede na potrebe trga pa smo se s časoma specializirali za področje avtomatizacije, elektrike in strojegradnje.

Leta 2010, v obdobju, ko je cvetela izgradnja sončnih elektrarn, je Andrej Arh skupaj s 3 družabniki ustanovil podjetje ARHSOL, leto kasneje (februarja 2011) pa je z delom nadaljeval sam in postal edini lastnik podjetja. Pri delu in razvoju podjetja se mu je pridružil brat in še trije sodelavci. Delo je bilo usmerjeno predvsem v področje projektiranja in izgradnje sončnih elektrarn. V tistem obdobju smo naredili okoli 150, sprojektirali pa preko 300 sončnih elektrarn.

Leta 2013 je država ukinila subvencije za izdelavo sončnih elektrarn, zaradi česar je upadlo tudi povpraševanje po naših produktih in storitvah. Preusmerili smo se na avtomatizacijo proizvodnih procesov. Ponudila se nam je priložnost sodelovanja pri izdelavi proizvodne linije za tujega investitorja v Belgiji. V 3 letih sodelovanja smo pridobili veliko znanja na področju avtomatizacije. V tem času smo izvajali tudi električne inštalacije, meritve električnih in strelovodnih inštalacij, vse bolj pa smo se posvečali tudi energetskim analizam objektov.

15 +

Zaposlenih

10 +

Let tradicije

150 +

Elektrarn na leto

39 + MW

Projektiranih elektrarn

arhsol poslovni prostori in proizvodnja

Zaradi vse večje prostorske stiske in povečanega obsega dela na področju avtomatizacije smo se odločili za nakup lastnih poslovnih prostorov na naslovu Na Boč 14 v Poljčanah. Sedaj imamo na voljo preko 600 m2 pisarniških, proizvodnih in skladiščnih prostorov.

Konec leta 2015 je bila sprejeta uredba o samooskrbi, ki je omogočila začetek izvajanja sončnih elektrarn za gospodinjske odjemalce in nato še za male poslovne odjemalce. V letu 2016 smo se tako zopet vrnili k izdelavi sončnih elektrarn in začeli z njihovo množično izvedbo. Trenutno letno naredimo in postavimo od 150 do 200 sončnih elektrarn.

Zaradi povečanega obsega dela smo zaposlili tudi nove sodelavce. Trenutno nas je v podjetju 11 zaposlenih. Mlajši sodelavci so v podjetje vpeljali 3D tiskalnike, s čimer smo si zelo olajšali oz. poenostavili izdelavo ključnih elementov pri sestavi montažnih linij. Posledica tega je, da smo se v letošnjem letu odločili za nakup novega CNC stroja, s katerim bomo izdelovali strojne elemente, ki jih vgrajujemo v naše izdelke. S tem bomo poleg olajšanja lastnega dela razširili tudi našo ponudbo storitev za stranke.

Potrebujete več informacij?

Delamo predvsem za slovensko tržišče, prav tako pa uspešno sodelujemo s tujimi naročniki. Osredotočeni smo na celotno individualno pomoč stranki. Ves čas sledimo tehnološkim inovacijam opreme, vsak član naše ekipe je specialist na svojem področju. Tako skrbimo za največjo kvaliteto naših izdelkov.

Sodelujemo pri projektu ContainerLab – Napredno in transparentno testiranje kontejnerjev, ki ga financirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologije RS Slovenijie in Evropski sklad za regionalni razvoj. Cilj projekta je razvoj celovite rešitve ContainerLab, ki bo omogočala fleksibilno testiranje vseh vrst kontejnerjev, tudi nestandardnih dimenzij, ter avtomatsko pripravo poročil, ki so potrebna za pridobitev CSC potrdila.

Do ustanovitve družinskega podjetja Arhsol d.o.o. je torej vodila želja po odkrivanju novega. Uspešno poslujemo že več kot 10 let, podjetje pa raste in se razvija skupaj s svojimi zaposlenimi.

MNENJA ZADOVOLJNIH
NAROČNIKOV

STRANKE POVEDO …

Ponosni smo na naše partnerstvo s
skupino PETROL d.d

S KOM ŠE SODELUJEMO

OSTALI PARTNERJI