KO NAČRTI
DOBIJO OBLIKO

CNC OBDELAVA
IN 3D TISKANJE

Računalniško numerično krmiljenje (CNC) je proizvodni proces, v katerem vnaprej programirana računalniška programska oprema narekuje gibanje tovarniških orodij in strojev. Postopek se lahko uporablja za nadzor različnih zapletenih strojev, od brusilnikov in stružnic do mlinov in CNC usmerjevalnikov. S CNC obdelavo je mogoče tridimenzionalne naloge rezanja opraviti v enem samem nizu pozivov.

CNC proces poteka v nasprotju z omejitvami ročnega krmiljenja, kjer so potrebni operaterji v živo, da prek ročic, gumbov in koles usmerjajo in vodijo ukaze obdelovalnih orodij – in s tem nadomeščajo. Za opazovalca je lahko CNC sistem podoben običajnemu naboru računalniških komponent, vendar ga programi in konzole, ki se uporabljajo pri CNC obdelavi, razlikujejo od vseh drugih oblik računanja.

cnc stroj

HAAS VF2SSYT 2021

  • X (mm) – 762
  • Y (mm) – 508
  • Z (mm) – 508

3D TISKANJE

3D tiskanje je konstrukcija tridimenzionalnega predmeta iz CAD modela ali digitalnega 3D modela. Izraz »3D tiskanje« se lahko nanaša na različne postopke, pri katerih se material odlaga, spaja ali strdi pod računalniškim nadzorom, da se ustvari tridimenzionalni predmet, pri čemer se material dodaja običajno plast za plastjo.

S pomočjo 3D tiskanja omogočamo hitro in kakovostno izdelavo prototipov kot tudi končnih izdelkov. Izdelke tiskamo iz različnih materialov ( PLA, ABS, TPU…).

V podjetju Arhsol uporabljamo dve vrsti tehnologije tiskanja:

  • FDM (FUSED DEPOSITION MODELING). Pri tej tehnologiji 3D printer v glavo vleče filament, kjer ga topi in preko šobe nanaša na delovno površino, kjer se ohladi in strdi. S premiki glave med tiskanjem in določenimi koordinatami tako nastane končni izdelek.
  • DPL (Digital Light Processing). 3D printer s pomočjo projektorja UV svetlobe selektivno po plasteh strjuje smolo. Zaradi majhne višine sloja (0,05 mm) omogoča zelo dobro kvaliteto tiskanja, sploh pri manjših bolj podrobnih kosih.

POTREBUJE POMOČ
PRI NAČRTOVANJU IN PROJEKTIRANJU?

PONOSNI NA
NAŠE DELO

GALERIJA CNC
OBDELAVA IN 3D TISKANJE